Absalon frisør Esbjerg hvor du er i centrum.
Kronprinsensgade 48, Esbjerg Tlf.: 75450143
Du er her: >> Frisure


Frisuregalleri og frisuretips.

Læs her hvorfor du ikke finder et kæmpe frisuregalleri på Absalons side. Vi kunne jo sagtens lægge en masse billeder af frisurer ud på siden i stil med: Frisurebillede 01, frisurebillede 02, frisurebillede 03 osv., som du sikkert har set andre steder på internettet. Vi har valgt, at det vil vi ikke gøre på Absalons side, fordi en frisure er noget meget individuelt og en frisure, der passer til en person vil ikke nødvendigvis passe til en anden.

Det vil derfor være forkert af os, at lægge diverse frisurebilleder på nettet, og derved få dig til at tro, at du vil komme til at se ud som personen på billedet, hvis du bare får en frisure magen til. Dette vil nemlig langtfra altid være muligt. Første problem kan være, at dit hår slet ikke passer til at blive klippet, som frisuren du har fundet på et billede. Næste problem kan være, at frisøren i salonen måske nok kan 'trylle' frisuren frem på dig, mens du sidder i stolen på salonen, men at det vil være umuligt for dig, selv at genskabe frisuren derhjemme. Frisøren har trods alt en del erfaring i at sætte hår.

Vi foreslår derfor i stedet, at du ringer til salonen og laver en uforpligtende aftale med Marianne, så hun både kan se og mærke dit hår. Her kan du så fortælle, hvad du godt kunne tænke dig og Marianne kan, ud fra en vurdering af dit hår, fortælle dig om dette er muligt. Du kan herefter bestemme dig for, om du vil bestille en tid til en klipning.


Vi vil dog gerne, lidt mere generelt, beskrive hvad du skal være opmærksom på, når du vil vælge en ny frisure.

Vil du gerne se videoer med tips til styling kan du klikke her     Vil du gerne se billeder, kan du klikke her.

Frisure og hovedform

Den mest afgørende faktor for hvilken frisure, der vil passe til dig er din hovedform. Alt efter hvilken hovedform du har, kan det være en fordel, at din frisure enten fremhæver eller dæmper nogle af din træk. Det første du bør gøre er derfor, at stille dig foran spejlet med tilbagetrukket hår og bestemme din hovedform.

Herunder vil vi beskrive de ting, du særligt skal være opmærksom på, ud fra den hovedform du har.


Frisuretips aflang hovedform

Frisure aflang hovedform
Har du en aflang hovedform, kan du fremhæve dine træk, ved at gå efter en frisure, der giver fylde og bredde til siderne af dit hoved. Dette skal typisk gøres i området omkring dine kindben, øjne og ører. Hold med fordel hårlængden kort eller mellemlang og vælg gerne en frisure med pandehår. Det du skal gå efter er altså generelt en frisure, der får dit ansigt til at virke mere ovalt.

Du bør undgå for meget hårlængde, da det vil få dit ansigt og hoved til at virke endnu længere. Desuden kan du med fordel undgå frisurer med glat hår uden fylde i siderne, da det også vil få dit ansigt og hoved til at virke længere.


Frisuretips firkantet hovedform

Frisure firkantet hovedform
Har du en firkantet hovedform, bør du gå efter en frisure med kort eller mellemlangt hår. Det kan med fordel være en frisure med bløde krøller, der 'bløder' din ansigtform en smule op. Det kan evt. også være frisurer, men en asymmetrisk form f.eks. med en skilning i siden.

Du bør undgå for meget hårlængde og frisurer, der også virker firkantede som din hovedform. En skilning i midten, vil ligeledes få dit ansigt til at se endnu mere firkantet ud. Det samme gælder for kort lige pandehår.


Frisuretips hjerteformet hovedform

Frisure hjerteformet hovedform
En hjerteformet hovedform er kendetegnet ved en bred pande og en smal hage. Du bør derfor gå efter en frisure, der giver noget mere fylde netop omkring din hage. Dette kan f.eks. gøres med bløde krøller og halvlange frisurer. Du kan evt. vælge en frisure med et kort glat hår klippet af lige under hagehøjde. Dette vil tilføre noget bredde til ansigtigt i bunden og således bløde op på din hjerteformede hovedform.

Du bør undgå frisurer, der tilfører bredde og højde til din hovedform. Dette vil kun få dit ansigt til at se endnu mere 'tungt' ud i toppen. Du bør desuden undgå frisurer med tilbagestrøget hår.


Frisuretips oval hovedform

Frisure oval hovedform
Med en oval hovedform har du, stort set, frit slag på alle hylder, da næsten alle frisurer passer til denne hovedform. Den ovale hovedform passer også godt til alle hårlængden fra det helt korte til det helt lange.

Selv om den ovale hovedform passer godt til næsten alle frisurer, bør du dog ungå alt for langt pandehår samt frisurer med hår redt alt for meget fremad i ansigtet.


Frisuretips rund hovedform

Frisure rund hovedform
Med en rund hovedform, kan du med fordel have en frisure, der fremhæver din pande så frisuren tilfører længde til dit ansigt. Dette kan evt. gøres med frisurer med et kort pandehår. Korte eller mellemlange glatte frisurer med fylde i toppen passer bedst til denne hovedform, da de trækker ansigtet lidt ud og bløder op på den runde form. Generelt skal du helst vælge frisurer, der trækker dit ansigt lidt ud og fremhæver toppen eller bunden.

Du bør undgå meget langt glat hår uden fylde i toppen, da det kun fremhæver den runde hovedform. Det samme gælder for korte frisurer med krøller.


Frisuretips trekantet hovedform

Frisure trekantet hovedform
Har du en trekantet hovedform, kan du med fordel gå efter frisurer, der er smallere omkring din kæbe og bredere med mere fylde i siderne ved din pande. Frisurer med sideskilning virker også godt til denne hovedform. Generelt er korte frisurer bedst til denne hovedform, da de tilfører bredde til den øverste del af dit ansigt.

Du bør undgå mellemkorte frisurer, der kan få din pande og kinder til at virke smalle. Desuden bør du undgå lange frisurer med meget fyldigt hår, da det kan få din kæbe til at fremstå alt for tydeligt.


Frisuren skal passe til stil og hårtype

Udover at en ny frisure skal passe til din hovedform, skal den naturligvis også passe til din stil og din hårtype. Der er masser af frisurer, som sikkert nok kan klippes og styles i salonen, men vil være umulige for dig at holde når du selv skal stå med det derhjemme. Det er derfor vigtigt, at du kommer ind i salonen og taler med frisøren, så i sammen kan finde frem til den rigtige frisure til netop dig. Frisøren vil så naturligvis også give dig råd og vejledning om hvilke pleje og stylingprodukter, der vil passe til netop din hårtype og din frisure.

Ring til Absalon på tlf. 75 45 01 43 eller brug online booking, så du sammen med frisøren kan finde frem til din nye frisure.

Moroccanoil Produkter Redken Produkter Tangle Teezer Hair Volume